Sälja guld på nätet

Om du har en massa gamla guldsmycken hemma som du aldrig använder kan det vara läge att sälja ditt guld eftersom guldpriset är så högt idag. Om du vill sälja guld i Stockholm bör du vända dig till något ställe som köper så kallat skrotguld, annars kan du alltid sälja ditt guld på nätet, till exempel till SMS Guld som ligger i Solna. Om du vill sälja guld på nätet tar det bara 2 – 3 dagar tills du har pengarna på ditt bankkonto och du betalar inga fraktavgifter eller andra avgifter.  I skrivande stund kan du få cirka 230 kronor för 1 gram 18 karat guld och 175 kronor för 14 karat guld, vilket är riktigt bra.

Så säljer du guld på nätet

Surfa in på en guldhandlares hemsida för att se hur mycket du kan få för ditt guld. Eftersom guldpriset är så högt idag så du lär inte bli besviken, inte ens om du säljer 14 karat guld. Om du är nöjd med guldpriset fyller du i ett formulär med personnummer, telefonnummer och e-postadress så skickas ett så kallat guldpaket till din folkbokföringsadress. Anledningen till att paketet alltid skickas till beställarens folkbokföringsadress är att guldhandlaren vill undvika kunder som handlar med stöldgods.

Nästa dag har du ditt guldpaket i brevlådan som du lägger ditt guld i och skickar tillbaka det tillsammans med avtalet som du har skrivit under. Paketet skickas som rekommenderat brev och är försäkrat. Guldbrevet når guldhandlaren nästa dag, värderas omgående av professionell personal och sedan sätts pengarna in på det konto du har angett i avtalet. Om du skulle ångra dig och inte längre vill sälja ditt guld skickas guldet tillbaka till dig. Svårare än så är det inte att sälja guld på nätet.